A Guía de Produtores Agroalimentarios da Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo pretende dar a coñecer os produtos agroalimentarios da propia Reserva de Biosfera a aquelas persoas ou entidades interesadas no consumo en circuítos curtos de produtos locais de calidade, como resultado da formulación participativa do Plan Alimentario.
A Reserva de Biosfera “Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo” está considerada como unha das zonas máis aptas para a produción agroalimentaria de Galicia.
No territorio atopamos cultivos con variedades tradicionais como o tomate Negro de Santiago, a Cebola e o Repolo de Betanzos, ou as uvas das variedades de Branco Lexítimo e Agudelo, recoñecidas pola Indicación Xeográfica Protexida (IXP) -Viño da Terra de Betanzos-.
A Reserva de Biosfera ofrece un amplo abano de produtos alimentarios: Galiña Piñeira, Pan de Carral, queixos, marmeladas, plantas aromáticas e medicinais -como a árnica ou a stevia-, etc. Por outro lado, as producións agroecolóxicas van gañando peso nun territorio declarado Reserva de Biosfera que aposta por un sistema alimentario máis sostible.
Descarga a guía en galego ou en castelán. GUÍA DE PRODUTORES AGROALIMENTARIOS DA RESERVA DE BIOSFERA
Si se fai ben feira e consensuada si me apetece figurar, pola contra si se fai atolondrado e sin criterio non quero aparecer
649475245 para calquera cousa