Ruta das Adegas

A Comarca de Betanzos está considerada como una das zonas vitícolas históricas de Galicia,atendendo ao seu carácter ancestral e tradicional que se soubo preservar ata os nosos días, mantendo un potencial propio e exclusivo que o diferencia do resto das comarcas produtoras de viño galegas.

A denominación de calidade “Viño da Terra de Betanzos” creouse no ano 2000. Na actualidade conta con 6 adegas adscritas que producen arredor de 160000 litros anuais, cultivando unas 8 ha e conseguindo na graduación alcohólica media de 11,50. O Instituto Galego da Calidade Agroalimentaria (INGACAL) é o encargado do seu control e certificación.

Os viños da Terra de Betanzos, son viños lixeiros, de graduación alcohólica moderada. Os elaborados a partir de uva branca presentan una cor amarela pálida con reflexos verdosos; con aromas a froitas e flores e cun sabor lixeiramente ácido e postgusto persistente.

Entre as variedades do “Viño da Terra de Betanzos” están Godello, Agudelo e a autóctona Branco Lexítimo, responsable do carácter diferente dos viños brancos de esta zona.

Nas variedades de uva tinta destacan Mencía, Brandellao e Merenzao.

Descargar mapa en galego.

Descargar mapa en castelán.

 

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s